Svenskar litar mest på Volvo

Svenskar litar mest på Volvo

Sifo har nyligen genomfört en undersökning från Kvdbil om vilka elbilar som är mest betrodda av Svenskar, och det visar sig att Volvo (kanske föga förvånande?) kammade hem första platsen.

Fler prissänkningar att vänta?

En nyligen genomförd Sifo-undersökning, beställd av Kvdbil, visar att Volvo Cars elbilar är de mest betrodda bland svenska konsumenter. För närvarande är det endast modellerna XC40 Recharge och C40 Recharge som erbjuds, men Volvo planerar att snart lansera EX30 och mot årets slut även EX90.

Trots den stora konkurrensen på elbilsmarknaden, står det klart att svenskarna fortsätter att favorisera Volvo i segmentet. Tesla rankas som en stark konkurrent på en andra plats, medan Volkswagen tar hem tredjeplatsen. Resultatet visar på en tydlig rangordning bland märkena, även om flera kända namn saknas från listan. Noterbart är att ingen av de tillfrågade i undersökningen lyfte fram någon kinesisk biltillverkare.

Håller du med om resultatet i undersökningen, litar du mest på Volvos elbilar?

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund