Lucids siffror för 2023 imponerar inte

Lucids siffror för 2023 imponerar inte

Samtidigt få biltillverkaren en gliring från Elon Musk.

Förlust på nästan 30 miljarder

Lucid Motors har nyligen offentliggjort sina resultat för det gångna året, vilka kanske inte levde upp till de förväntningar företaget hade satt. Under året lyckades de leverera 6001 bilar, samtidigt som deras nettoförlust ökade till 2,83 miljarder dollar, hela 1,3 miljarder dollar mer än året innan. Totalt producerades 8 428 bilar under året och Lucids mål är att öka denna siffra till omkring 9000 under 2024, vilket var betydligt färre än vad många analytiker hade trott.

Mot slutet av året kommer Lucid Motors lansera sin SUV, Gravity, som de hoppas ska öppna dörrarna till en betydligt större marknad än nuvarande modeller. Företaget siktar även på att introducera en mellanstor SUV till 2026, designad för att konkurrera med modeller såsom Tesla Model Y. På tal om Tesla, utnyttjade Elon Musk tillfället att skämta om Lucid i ett nyligen publicerat inlägg på X; ”Their Saudi sugar daddy is the only thing keeping them alive”.

Det är värt att notera att Lucids grundare, Peter Rawlinson, tidigare arbetade som chefsingenjör för fordon hos just Tesla, innan han beslöt att starta sin egen tillverkning av elbilar.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund