Volkswagen ID7 Tourer är här

Volkswagen ID7 Tourer är här

Nu har äntligen Volkswagens nya eldrivna touringbil lanserats, så för dig som velat ha en utsläppsfri Passat så är väntan över.

Kombi med lång räckvidd

Äntligen så har Volkswagen släppt officiell information om företagets nya flaggskepp ID7 Tourer, en bil som erbjuder ett imponerande lastutrymme och kommer med två batterialternativ. Det kraftigare batteriet lovar en körsträcka på hela 685 km per laddning. När batteriet behöver laddas kan det snabbladdas med upp till 200 kW, vilket möjliggör en laddning från 10 till 80 procent på mindre än en halvtimme.

Som en station wagon-modell är naturligtvis utrymmet en viktig faktor. I bagageutrymmet finns plats för 605 liter, 73 liter mer än i standardmodellen av ID7. Genom att fälla ner baksätet kan lastkapaciteten ökas till hela 1 714 liter.

Priset inte ännu bekräftat

Priset på ID7 Tourer för den svenska marknaden är ännu inte fastställt. Volkswagen har meddelat att detaljerad information om prissättning, tillgängliga modellversioner och ytterligare tekniska specifikationer kommer att släppas inom de närmaste veckorna när beställningarna öppnas. Priset förväntas dock ligga något högre än för standard ID7, som idag kostar 654 900 kronor.

Kommer du att beställa en alldeles egen ID7a?

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund