120 000 kr (!) för BYDs nya bil

120 000 kr (!) för BYDs nya bil

”Priset kommer få fossilbilstillverkare att darra”.

Tala om prispress

Prispressen inom bilindustrin i Kina intensifieras ordentligt när lokala producenter tar till aggressiva strategier för att utkonkurrera internationella varumärken. BYD har nu lagt ribban riktigt lågt i jämförelse med västs bilkostnader, man har nyligen lanserat en uppdaterad version av sin modell Qin Plus DM-i, prissatt till endast 79.800 yuan, motsvarande alltså 120 000 svenska kronor. Strategin syftar till att locka bort kunder från jättar som Volkswagen och Toyota, och är något som Europeiska politiker länge har fruktat kring ett priskrig mellan kontinenterna.

I detta sammanhang är Volkswagens Lavida den försäljningsledande modellen i Kina, men BYD utmanar nu med en bil som inte bara är 15 procent billigare utan också erbjuder laddhybridteknik, vilket ger en ren eldrift på upp till 5,5 mil. Detta jämfört med Lavidas konventionella förbränningsmotor. Vidare är Toyota Corolla, en annan populär modell, 40 procent dyrare än BYDs motsvarande version, och en Toyota Prius kostar 50 procent mer. Qin Plus DM-i kombinerar en 1,5 liters bensinmotor utan turbo med en elektrisk motor och är utrustad med BYD:s egenutvecklade Blade-batteri.

Ska bli intressant att se vad dom Europeiska priserna blir om den lanseras här.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund