Volvo börjar tillverka elektriska lastbilar i Belgien

Volvo börjar tillverka elektriska lastbilar i Belgien

Gent i Belgien är en betydelsefull plats i Volvos historia, känd för att vara hem för tillverkningen av flera ikoniska personbilsmodeller som 140, S40 och XC60. Nu tar Volvo Lastvagnar steget in i eldriven lastbilstillverkning i denna stad, vilket innebär att de har fyra fabriker runt om i världen som fokuserar på eldrivna lastbilar, tre i Europa och en i USA.

Gent blir Volvos största fabrik

I Gent kommer Volvo Lastvagnar att producera de elektriska versionerna av sina lastbilmodeller FH, FM och FMX Electric. Denna fabrik är den största produktionsanläggningen för Volvo Lastvagnar och har en kapacitet att tillverka cirka 45 000 lastbilar årligen. Det intressanta är att de eldrivna lastbilarna monteras på samma produktionslinje som de med förbränningsmotorer, vilket visar på Volvos flexibilitet och anpassningsförmåga i övergången till elektrifierade fordon. Dessutom ligger en ny fabrik som specialiserar sig på tillverkning av batteripack för lastbilarna i nära anslutning till produktionsanläggningen.

Stark efterfrågan

Volvo Lastvagnar har redan mottagit beställningar på cirka 6 000 eldrivna lastbilar från 42 olika länder, vilket tyder på en stark global efterfrågan på deras elektriska lastbilsmodeller. Detta markerar en viktig framsteg inom elektrifiering av godstransportsektorn och visar på Volvos åtagande att leverera miljövänliga och hållbara lösningar för framtiden.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund