Världens största laddstation öppnar i Kina

Världens största laddstation öppnar i Kina

Shell har nyligen invigt vad som betraktas som världens största laddningsstation för elbilar, placerad i närheten av flygplatsen i Shenzhen, Kina. Här har man möjlighet att ladda upp till 258 elbilar simultant med snabbladdningsteknik.

Stationen har en imponerande daglig kapacitet och kan hantera laddning för upp till 3300 bilar. Detta projekt har genomförts i samarbete med den kinesiska biltillverkaren BYD. För att göra vistelsen mer behaglig för förarna finns det en ”drivers lounge”, diverse butiker och ett café på platsen.

För att främja hållbarhet är alla laddstolparna utrustade med tak, och dessa tak är i sin tur utrustade med solpaneler. Dessa solpaneler har kapacitet att generera upp till 300 000 kilowattimmar energi årligen, vilket bidrar till att driva stationen på ett miljövänligt sätt.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund