Tre nya elbilsmodeller från DS lanseras inom kort

Tre nya elbilsmodeller från DS lanseras inom kort

DS Automobiles satsar helt in på elektrifiering och förbereder sig för att bli en fullständigt eldriven aktör på bilmarknaden. Från nästa år kommer alla deras nyheter att vara elbilar. Det mest spännande just nu är att tre nya modeller är i startgroparna, redo att lanseras.

Tre nya modeller, som skiljer sig åt

Den första bilen vi kommer att se är DS 4 EV, som kommer att debutera nästa år. Men det stannar inte där. Efter DS 4 EV kommer en annan banbrytande modell baserad på den nya STLA Medium-plattformen. Det ryktas att denna modell kommer att vara utrustad med ett kraftfullt batteripack på 98 kWh, vilket ger den en räckvidd på imponerande över 70 mil. Denna bil kommer att produceras i Italien.

Och för alla DS-entusiaster finns det mer att se fram emot. En eldriven efterföljare till den populära DS 7-modellen förväntas också göra entré under nästa år.

Det här vet vi om tekniken

När det gäller tekniska detaljer för de bilar som byggs på STLA Medium-plattformen, kommer kunderna att ha valmöjligheter. De kan välja mellan framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, samt en effektomfång som börjar på 218 hästkrafter och sträcker sig upp till 387 hästkrafter. DS Automobiles ser verkligen ut att sätta en ny standard inom den elektriska bilindustrin.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund