Priset på Hyundai Kona klart

Priset på Hyundai Kona klart

Hyundai har släppt priset på deras eldrivna model Kona, och det kommer att kosta från 474 900 kr och har försäljningspremier idag. Skynda och fynda?

Börjar säljas idag

Idag markerar starten på försäljningen av den nya elektriska Hyundai Kona, och i samband med detta har priserna för modellen offentliggjorts. Basmodellen är prissatt till 474.900 kronor, vilket inkluderar en effekt på 156 hästkrafter, ett batteripaket om 48,4 kWh och en körsträcka på upp till 37,7 mil per laddning. För den som önskar ett större batteri på 65,4 kWh, är priset istället satt till 504.900 kronor. Denna modell erbjuder en räckvidd på 51,2 mil och en ökad motoreffekt på 217 hästkrafter.

En riktig draghäst

Bilens bagageutrymme rymmer 466 liter, men detta kan utökas till 1300 liter om baksätet fälls ner. Dessutom finns en frunk (framkoffert) med en kapacitet på 27 liter. Bilen är designad för att kunna dra upp till 750 kilo med dragkrok, och taket tål en last på upp till 100 kilo. På teknikfronten erbjuds möjligheter för OTA-uppdateringar (Over-The-Air) och Vehicle-to-Load-funktion, vilket ytterligare förhöjer bilens användbarhet och flexibilitet.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund