Helt eldriven Peugeot 5008 kommer 2024

Priset på BYD Seal klart

Priset på den mycket efterlängtade BYD Seal är nu klart och kommer kosta från 559 900 kr.

57 mil räckvidd

BYD:s nya modell Seal, som ofta ses som en utmanare till Tesla Model 3, har nyligen fått en svensk prisetikett. Den grundläggande versionen, Seal Design, börjar på 559.900 kronor, vilket är ungefär 40.000 kronor mer än för en Model 3. För detta pris får man en bakhjulsdriven bil utrustad med en elmotor på 230 kW, motsvarande 313 hästkrafter, samt ett batteripack på 82,5 kWh. Denna konfiguration levererar en imponerande räckvidd på upp till 57 mil. Seal Design klarar av accelerationen från 0 till 100 km/h på 5,9 sekunder och har en topphastighet på 180 km/h.

Excellence vs Design

Den mer avancerade versionen, Seal Excellence, tar prestandan ett steg längre. Denna modell är utrustad med fyrhjulsdrift och en kraftfullare motor på 390 kW, motsvarande 530 hästkrafter, men använder samma batteristorlek på 82,5 kWh. Trots den ökade effekten har den en räckvidd på respektabla 52 mil, accelererar från 0 till 100 km/h på bara 3,8 sekunder och når också en topphastighet på 180 km/h. Denna högpresterande version kommer till ett pris av 589.900 kronor.

Båda versioner av Seal erbjuder snabbladdningskapacitet på upp till 150 kW, och AC-laddning på 11 kW är standard. En intressant egenskap är V2L-stödet (Vehicle-to-Load) på 3 kW, vilket möjliggör för bilen att leverera ström tillbaka till externa enheter eller system. Standardutrustningen i Seal är omfattande och inkluderar värmepump, integration med Apple CarPlay och Android Auto, läderklädda stolar som både kan värmas upp och ventileras, ett panoramaglastak, eluppvärmd ratt och ett ljudsystem med tolv högtalare. Köpare av Seal Excellence-modellen får dessutom en head-up-display och uppgraderade stötdämpare.

Denna nya modell från BYD är ett spännande tillskott till den växande marknaden för elbilar i Sverige och erbjuder ett lockande alternativ till befintliga modeller i sitt segment.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund