Priset för Renaults elbil nu klart

Priset för Renaults elbil nu klart

464 900 svenska riksdaler är instegspriset på nya Scenic E-Tech.

Räckvidd på 420 kilometer

Renaults elektriska modell Scenic E-tech, som avtäcktes i september förra året, är nu tillgänglig för beställning här hemma i Sverige. Startpriset för denna bil är 464.900 kronor, vilket ger dig Evolution-versionen. Modellen kommer då med en elmotor på 170 hästkrafter och ett 60 kWh batteripack, vilket ger en ungefärlig räckvidd på upp till 420 kilometer. För dem som söker mer kraft och längre räckvidd finns Techno-versionen, med sina 220 hästkrafter och ett större 87 kWh batteripack som kan ta dig upp till 620 kilometer på en laddning. Den version kostar då 549.900 kronor.

Båda modellerna stöder snabbladdning på 130 respektive 150 kW. Scenic E-tech erbjuder generöst med utrymme, 545 liter i bagageutrymmet som kan utökas till 1670 liter med baksätet nedfällt, och den har en dragkapacitet på upp till 1,1 ton. De första leveranserna av denna elbil förväntas ske redan nu under våren.

Kommer du beställa en?

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund