Porsche Taycans facelift officiell

Porsche Taycans facelift officiell

Porsches storsäljare Taycan får sig ett facelift både utvändigt och under huven.

Störst uppdatering för Turbo

Porsches elektriska flaggskepp, Taycan, får sig ett facelift. Även om dem visuella förändringarna kräver ett kunnigt öga, har betydande förbättringar skett under huven. Speciellt Turbo-modellerna har designats för att synas lite extra, vilket målgruppen nog inte har något emot. Denna nya iteration är kraftfullare, accelererar snabbare, och har en förlängd räckvidd per laddning. Den erbjuder också snabbare och mer pålitlig laddning än tidigare modeller.

Taycan finns tillgänglig i tre karossvarianter: sedan, Cross Turismo och Sport Turismo, och kommer med fyra olika drivlinor, antingen med bak- eller framhjulsdrift. Toppen av sortimentet, Taycan Turbo S, imponerar med upp till 700 kW (cirka 952 hk) och en acceleration från 0 till 100 km/h på endast 2,4 sekunder. Specifikationen med längst räckvidd tar dig upp till 67,8 mil enligt WLTP-standard på en enda laddning. Bilen stöder laddning upp till 320 kW vid 800 V DC-laddningsstationer, och den uppgraderade Performance Battery Plus har en bruttokapacitet på 105 kWh, en ökning från de tidigare 93 kWh. Optimala laddningsförhållanden tillåter batteriet att laddas från 10 till 80 procent på bara 18 minuter.

De första leveranserna av uppdaterade modellerna förväntas nå kunder under våren, men priser har ännu inte offentliggjorts.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund