Nya 100% elektriska Renault Twingo kommer kosta under 20 000€

Nya 100% elektriska Renault Twingo kommer kosta under 20 000€

Designen inspirerad av original versionen av Twingo.

Retro design

Nästa år planerar Renault att introducera en ny, eldriven version av sin klassiska R5, till ett pris av ungefär 25.000 euro. Ännu mer spännande är dock tillkännagivandet av en ny, ännu billigare elbil, som ska ersätta den nuvarande Twingo. Den nya Twingo-modellen kommer att behålla sitt namn och erbjuder en retro-design liknande den nya R5. Ett koncept av bilen visades nyligen, vilket ger en försmak av vad som komma skall.

Till skillnad från den ursprungliga Twingo från 1992, som hade tre dörrar, kommer den nya modellen att ha fem dörrar. Renault har ännu inte avslöjat detaljer om bilens tekniska specifikationer, förutom att den förväntas vara effektiv, med en energiförbrukning på cirka 10 kWh per 100 kilometer.

Konkurrerar med Kina

Denna nya Twingo-modell, som förväntas lanseras 2026, kommer att utvecklas och tillverkas i Europa. Dess prislapp förväntas ligga under 20.000 euro, vilket gör den till ett direkt konkurrenssvar på de kinesiska elbilarna som nu är vanliga på marknaden. Genom denna satsning vill Renault bevisa att de också kan tillverka prisvärda elbilar.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund