Ny Powerwall från Tesla

Ny Powerwall från Tesla

Tesla introducerar sin tredje generation av sitt hembatteri som kallas Powerwall. Det är avsett att lagra solenergi och fungera som ett backup-skyddssystem för elförbrukning.

Vad skiljer sig i generation 3?

Den senaste modellen har flera spännande egenskaper som särskiljer den från Powerwall 2:

  • Integrerad växelriktare: Den mest betydande förändringen är den integrerade växelriktaren, vilket innebär att Powerwall 3 har förmågan att direkt ansluta till solpaneler. Detta möjliggör en hög effektivitet i energiutnyttjande och en smidigare installation av solpanelssystem.
  • Konstant kapacitet: Batterikapaciteten är densamma som i Powerwall 2, vilket är 13,5 kWh. Detta innebär att användarna kan fortsätta lita på en pålitlig kapacitet för lagring av solenergi och backup-energi.

Lansering 2024

Denna nya generation av Powerwall förväntas bli tillgänglig för kunder från och med 2024. Tyvärr är Powerwall ännu inte tillgänglig i Sverige, men det är möjligt att registrera sig för uppdateringar för att hålla sig informerad om eventuella framtida tillgängligheter. Dessutom kommer vi på Elbilar24 skriva när det sker några uppdateringar kring lanseringen, då detta lämpas sig väl för många Tesla bil ägare där ute.

Tesla fortsätter att vara en ledande aktör inom förnybar energiteknik, och denna senaste innovation kommer förmodligen att vara en efterlängtad lösning för många som strävar efter att utnyttja solenergi och öka sin energieffektivitet i sina hem.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund