Ny offroad elbil med äventyrsfokus från Mitsubishi?

Ny offroad elbil med äventyrsfokus från Mitsubishi?

Vi vet, en minibus på el i en offroad miljö? Vi får inte heller ihop det – men det är så vi tolkar Mitsubishis senaste konceptbil.

Elbil ska med på äventyret!

Under den kommande Japan Mobility Show 2023 kommer Mitsubishi att skapa rubriker med sin spännande nya konceptbil, som de nyligen gav en försmak av i en teaserbild. Med förväntningar höga ger bilden intrycket av en elektrifierad modell som är designad för äventyr. Om man ska tolka bilden bokstavligen kan det mycket väl vara att Mitsubishi siktar på att lansera en robust minibuss med offroad-kapabiliteter.

Lik Delica i kurverna

Designen, med sina skarpa kanter, väcker minnen av den kultförklarade Mitsubishi Delica. Kanske är detta en hint om att företaget vill göra en modern comeback med en bil som en gång var i framkant av sin klass? Ytterligare en detalj som kan utläsas från bilden är att bilen verkar rymma upp till sex personer, plus deras bagage – en perfekt setup för äventyrslystna familjer eller vängrupper.

Medan specifikationerna fortfarande är höljda i mystik, är förväntningarna höga. Vad Mitsubishi exakt har i åtanke för detta koncept kommer snart att avslöjas, men det är säkert att säga att bilentusiaster har all anledning att vara förväntansfulla.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund