Ny mindre N-modell på gång från Hyundai

Ny mindre N-modell på gång från Hyundai

Kommer först i 2025.

Ny samarbetes trend i bilbranschen?

I dagsläget erbjuder Hyundai elbilen Ioniq 5 i ett sportigare N-utförande. Denna toppversion kostar nästan 700.000 kronor, och en förväntad N-version kan hamna närmare 800.000 kronor, vilket är en betydande summa jämfört med andra konkurrenter i branschen. Det finns dock planer på att utveckla mindre och mer prisvärda eldrivna N-modeller, så att man kan nå en bredare publik med N-utförandet.

Albert Biermann, som jobbar för Hyundais N-avdelning, betonar vikten av att fokusera på ett bredare segment, och inte bara erbjuda N-versioner för toppskiktet. En billigare variant kan dock dröja, eftersom även den måste ha god räckvidd och vara utrustad med ett 800-voltssystem för att klara bankörning. För närvarande är Ioniq 5 och Ioniq 6 de minsta modellerna som använder Global Modular Platform, och det finns ingen lämplig plattform för en mindre eldriven N-modell. Framtiden kan innebära en övergång till IMA-plattformen (Integrated Modular Architecture), som väntas lanseras 2025.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund