Ny mindre elbil från Kia

Ny mindre elbil från Kia

Kias nya mindre elbil EV2 väntas kosta från ungefär 30 000 dollar.

Minimodell för den asiatiska marknaden?

Kia har anordnat evenemanget Kia EV Day, en årlig tillställning där de presenterade ytterligare information om EV5 samt koncepten EV3 och EV4. Dessa fordon förväntas få ett prisintervall på mellan 35 000 och 50 000 dollar. Utöver dessa modeller avslöjades det också att en ännu mindre bil, med namnet EV2, är under utveckling. Denna kommande modell beräknas bli mindre än EV3 och ha en startpris runt 30 000 dollar.

Priset ännu oklart

Det är dock komplicerat att omvandla bilpriser från en valuta och marknad till en annan, så det är för tidigt att säga exakt vad detta kommer att innebära för de svenska priserna. När de svenska priserna för EV5 väl är satta, kommer vi att ha en bättre uppfattning om vad vi kan förvänta oss prisvärdemässigt för EV2 och EV3 på den svenska marknaden.

Ett spännande inslag är att det även ryktas om en GT-version av den mindre EV2-modellen, vilket låter som en riktigt rolig och sportig tillägg till Kia:s elektriska fordonsserie.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund