Ny kinesisk elbil börjar säljas i Sverige!

Ny kinesisk elbil börjar säljas i Sverige!

Intresserad av fler elbilar från Kina till Sverige? Då kommer goda nyheter! Den kinesiska elbilen Avatr 12, som är ett samarbete mellan den kända batteritillverkaren CATL och Changan ska börja säljas i Sverige från nästa år. Sedanen med sina 578 hästar blir företagets första på den svenska marknaden.

Avatr 12 är stor!

Avatr 12 är ingen liten pjäs; den sträcker sig över fem meter och kommer i två varianter. Välj mellan en bakhjulsdriven version med imponerande 313 hästkrafter eller en fyrhjulsdriven variant som levererar hela 578 hästkrafter. Med tanke på CATL:s inblandning är det inte överraskande att bilen drivs av ett 94,5 kWh batteripack från dem. Det lovas en räckvidd på 70 mil enligt kinesiska mätmetoder.

Vad kan man vänta sig från Avatr?

Så vad mer kan vi förvänta oss? Avatr 12 kommer med modern teknik – den har 29 sensorer varav tre är lidar. Denna teknologi kompletteras med självkörande kapabiliteter och videobackspeglar. Intressant nog saknar bilen en traditionell bakruta, vilket innebär att även innerspegeln baseras på video.

Vad gäller prislappen, ligger den kinesiska versionen på ungefär 530.000 kronor.

Som en liten sidonot: Avatr kommer även att introducera crossovern Avatr 11 på den europeiska marknaden men yvärr kommer den inte att finnas tillgänglig i Sverige.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund