Ny elektrisk SUV från Cadillac

Ny elektrisk SUV från Cadillac

Cadillacs nya elektriska suv Optiq kommer bli något mindre än märkets andra suv Lyriq.

Många likheter med Lyriq

Cadillac har nyligen avslöjat två bilder på sin nya eldrivna SUV, Optiq, som blir en mindre variant och instegsmodell i deras nya elektriska fordonsserie. Optiq, som är småsyskon till den redan kända Lyriq, är en del av Cadillacs strategi att utöka sitt utbud av elektriska fordon. Det är för närvarande oklart om denna modell också kommer att erbjudas på den svenska marknaden.

Designmässigt delar Optiq flera likheter med sin större syskonmodell Lyriq. Den har infällda dörrhandtag som bidrar till en modern och strömlinjeformad design, och den rullar på imponerande 21-tumsfälgar. Optiqs dimensioner är också anmärkningsvärda: den mäter 4,82 meter i längd och har en hjulbas på 2,95 meter, vilket indikerar gott om utrymme både för passagerare och bagage.

Mer information 2024

Cadillac har ännu inte släppt någon detaljerad information om specifikationer, pris eller ett exakt lanseringsdatum för Optiq. Företaget planerar att avslöja dessa detaljer någon gång nästa år. Detta skapar förväntan och spänning bland bilentusiaster och de som är intresserade av den växande marknaden för elektriska fordon. Med Optiq tycks Cadillac fortsätta sin satsning på innovation och modern design inom det elektriska segmentet.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund