Ny elbil från japanska THK

Ny elbil från japanska THK

THK, ett japanskt företag känt för att tillverka olika mekaniska komponenter till fordon, har nyligen avslöjat en bil de har konstruerat på egen hand. Det är ett eldrivet crossover-koncept som tjänar som ett skyltfönster för företagets tekniska expertis.

Nissans designchef står bakom

Designen av fordonet står Shiro Nakamura för, som tidigare innehaft positionen som designchef på Nissan. Bilen kommer att presenteras på Japan Mobility Show detta år. Modellen har fått namnet LSR-05, där förkortningen representerar Luxury, Sport och Revolution, medan siffran 5 markerar företagets 50-årsjubileum.

I dimensionerna mäter bilen 4,99 meter på längden, 1,96 meter på bredden och har en höjd av 1,53 meter. Under huven sitter två elmotorer placerade vid bakhjulen och en vid framaxeln, med en sammanlagd effekt på 406 kW, motsvarande 552 hästkrafter. Bilen är också utrustad med teknologi som fyrhjulsstyrning, elektroniska bromsar och aktiv fjädring. Trots att det nämns att bilen kan laddas trådlöst, lämnas detaljerna kring detta ospecificerade.

Kommer inte rulla på gatorna i närtid

Det finns inga planer på att sätta LSR-05 i produktion; bilen tjänar snarare som ett demonstrationsobjekt för att visa upp företagets tekniska möjligheter. Förutom det fullskaliga prototypfordonet kommer ett nedskalat chassi också att ställas ut på mässan. Detta gör det möjligt för besökarna att få en inblick i hur batteriet och andra komponenter är uppbyggda och integrerade i fordonet.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund