Nu vet vi priset på Minis eldrivna Countryman

Nu vet vi priset på Minis eldrivna Countryman

Mini har precis släppt priset på sin nya elektriska version av Countryman, som kommer att kosta från 529 400 kr.

Större än någonsin

Nyligen offentliggjordes tredje upplagan av Minis Countryman-modell, och den är större än någonsin tidigare. En nyhet är att den nu finns i en helt elektrisk version, och priset på denna modell är nu fastställt. Beställningar kan göras från och med första kvartalet nästa år, och priset ligger på 529.400 kronor. För dessa pengar får du modellen SE ALL4, som är utrustad med fyrhjulsdrift och två elmotorer med en total effekt på 230 kW (313 hk) samt ett vridmoment på 494 Newtonmeter. Bilen accelererar från 0-100 km/h på 5,6 sekunder och har en topphastighet som är elektroniskt begränsad till 180 km/h. Batterikapaciteten ligger på 66,45 kWh, vilket ger en uppskattad räckvidd på 43,3 mil. Laddning kan ske med upp till 22 kW AC och 130 kW DC. Med sina dimensioner på 4,43 meter i längd, 1,84 meter i bredd och 1,65 meter i höjd, placeras bilen nu i crossover-kategorin.

Leverans redan under våran 2024

De första leveranserna av bilen förväntas ske i Sverige under våren nästa år. En annan version, Countryman E, kommer att lanseras senare och kommer att vara framhjulsdriven och ha en räckvidd på 46,2 mil per laddning. Denna version blir basmodellen och förväntas därför ha ett lägre pris.

Vad säger ni, kommer ni springa till närmsta återförsäljare och lägga en beställning?

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund