Nissan avslöjar sina elektriska framtidsplaner

Nissan avslöjar sina elektriska framtidsplaner

Det kommer komma både en eldriven Qashqai och en eldrive Juke.

Tillverkningen sker i Storbritannien

Nissan ger oss nu en inblick i sin eldrivna framtid och planerar att elektrifiera båda storsäljarna Qashqai och Juke. Dessa kommer alltså att komma som rena elbilsvarianter och kommer att tillverkas i samma fabrik i Storbritannien där både den nuvarande och nästa generation av modellen Leaf också produceras. För att möjliggöra denna expansion av elbilstillverkningen, planerar Nissan att bygga ut sina anläggningar i landet. När utbyggnaden är klar, kommer det att finnas totalt tre fabriker på plats.

Alla dessa fabriker kommer att samlas under det gemensamma namnet EV36Zero, en satsning som tydligt visar Nissans engagemang för elektrifiering och hållbarhet. Ett viktigt inslag i detta projekt är att all drift vid anläggningarna kommer att ske med 100 procent förnybar energi, huvudsakligen från vind- och solkraft. Denna investering i förnybara energikällor och elbilstillverkning är en del av en större finansiell satsning från Nissan, som uppgår till omkring 36 miljarder kronor.

2030 ska bolaget vara helt EV baserat

Nissan har även satt ett ambitiöst mål för framtiden: Från år 2030 ska samtliga av företagets modeller vara elektrifierade. Detta innebär att Nissan förbereder sig för en omfattande övergång till elbilar, vilket är en del av den globala trenden mot mer miljövänliga och hållbara transportlösningar. Med dessa planer cementerar Nissan sin position som en av de ledande aktörerna inom den elektriska fordonsindustrin.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund