Fosildrivna bilar kanske förbjuds i Köpenhamn

Fosildrivna bilar kanske förbjuds i Köpenhamn

Danmarks parlament har precis godkänt en motion att ge kommuner befogenhet att själva implementera utsläppszoner.

Miljözoner på tapeten

Danska städer ser ut att implementera zoner med strikta miljökrav, där endast fordon utan utsläpp får tillträde, likt det som ligger på tapeten för Stockholm. Ett lagförslag som godkänts av det danska parlamentet, Folketinget, ger nu kommunerna befogenheten att upprätta miljözoner för att bidra till en renare och hälsosammare stadsmiljö. Köpenhamn och Århus är bland de första städerna som planerar att genomföra dessa åtgärder. Huvudsyftet med zonerna är att öka eldrivna fordon på gatorna, ett steg som ligger i linje med Köpenhamns målsättning att nå noll utsläpp från trafiken senast år 2030. Det återstår dock att se när dessa miljözoner formellt kommer att etableras.

Vad tycker ni, är miljözoner ett steg i rätt riktning?

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund