Mercedes ska uppdatera designen på deras elbilar

Mercedes ska uppdatera designen på deras elbilar

Mercedes har nyligen kommunicerat att man ämnar ändra designen på deras nuvarande elbilsflotta samtidigt som EQ beteckningen också ska tas bort.

Inomhusladdning i Sverige inom kort?

Mercedes nuvarande utbud av elbilar skiljer sig markant från deras tidigare, mer ikoniska modeller som SLS AMG och den tio år gamla CLK. Dagens elbilsdesign från Mercedes har ofta kritiserats för att vara för strömlinjeformade vilket prioriterar lågt luftmotstånd framför estetik. Det verkar dock som att Mercedes har insett att även estetiskt intresserade kunder är en viktig målgrupp, och planerar därför att överge nuvarande designspråket till förmån för mer tilltalande elbilar.

Concept CLA, som presenterades hösten 2023, antyder en ny designriktning med längre motorhuv och mer balanserade proportioner, även om den fortfarande har viss likhet med den tidigare designen. Vidare kommer Mercedes att överge EQ-beteckningen på sina elbilsmodeller, eftersom företaget siktar på att enbart erbjuda eldrivna fordon i framtiden, vilket gör EQ-begreppet redundant. En intressant notis är att den kommande elektriska versionen av G-Klassen, som tidigare antagits skulle kallas EQG, inte kommer att bära EQ-namnet, men exakt vad den kommer att kallas är ännu inte avslöjat.

Vad tycker du om nuvarande designen av EQ flottan?

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund