Mer än hälften av Europeisk nybilsförsäljning är SUVar

Mer än hälften av Europeisk nybilsförsäljning är SUVar

Suvar (Sport Utility Vehicles) har nu tagit en historisk plats inom den europeiska bilmarknaden genom att svara för över hälften av all nybilsförsäljning. Enligt Automotive News Europe uppgår denna imponerande siffra till 3,37 miljoner fordon. Det är särskilt de mindre suvarna, även kända som crossovers, som har fått störst popularitet bland bilköpare.

Mindre SUVar populärast

Några av de mest framträdande modellerna som har ökat i popularitet är Toyota Yaris Cross, Volkswagen T-Roc och Tesla Model Y, även om det ska noteras att Model Y är något större än de förstnämnda två. Denna trend tyder på att kompakta och smidiga suvar nu är mycket eftertraktade bland europeiska konsumenter.

Intressant nog har även den lyxigare bilmarknaden påverkats av suvarnas popularitet. Inom den lyxiga segmentet toppar fortfarande suvarna försäljningslistorna. Bland de prestigefyllda namnen finns BMW XM, Lamborghini Urus och Bentley Bentayga, som alla har haft betydande framgångar på marknaden.

Denna övergång till suvar inom olika prisklasser och marknadssegment tyder på att bilköpare nu söker efter kombinationen av utrymme, bekvämlighet och flexibilitet som dessa fordon erbjuder. Suvar har blivit en dominerande kraft på den europeiska bilmarknaden och kommer förmodligen fortsätta att vara populära bland konsumenterna.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund