Lucid presenterar en ny SUV Gravity

Lucid presenterar en ny SUV: Gravity

Helt på el och med plats för 7 personer.

Gravity tar sig 70 mil på en laddning

Lucid Motors, kända för sin sedanmodell Air, har nu presenterat sin andra bilmodell, en SUV kallad Gravity. Gravity är en rymlig bil designad för att rymma upp till sju personer, och den står ut genom att erbjuda ännu mer utrymme och längre räckvidd än konkurrenten Tesla Model X, samtidigt som den har en liknande prislapp. Med en imponerande räckvidd på strax över 70 mil per laddning och ett instegspris på strax under 80.000 dollar, positionerar Gravity sig som en stark utmanare i det elektriska SUV-segmentet.

Lucid Motors har utrustat Gravity med sin nästa generation av elmotorer, men detaljerade specifikationer har ännu inte avslöjats. Det är även oklart hur många kWh batteripacket innehåller, men det har nämnts att det är hälften så stort som det som används av konkurrenterna. Tack vare ett 900-voltssystem kan bilen laddas upp snabbt, och lovar att lägga till 32 mils räckvidd på bara 15 minuters laddning. Gravity imponerar även med sin acceleration, och kan nå 0-100 km/h på bara 3,6 sekunder.

Zero gravity mode

När det kommer till praktiska aspekter, kan Gravity dra upp till 2,7 ton och har ett bagageutrymme som kan lasta upp till 680 kilo. Genom att fälla ned andra och tredje radens säten kan man utöka lastkapaciteten till hela 3171 liter. Dessutom erbjuder bilen en rymlig ”frunk” (en frontplacerad bagagelucka), där man även kan sitta och slappna av.

Interiören i Gravity är lyxig och funktionell, med en kurvad skärm framför ratten, en stor central skärm för infotainmentsystemet, och en mindre skärm placerad mellan framstolarna för baksätespassagerarna, något som är en personlig favorit hos den här skribenten. En ny fjädringsinställning tillåter förändring av bilens höjd, och ett unikt ”Zero Gravity”-läge anpassar automatiskt fjädringen efter terrängen för en så bekväm resa som möjligt.

Produktionen av Lucid Gravity förväntas starta i slutet av 2024, vilket markerar ett spännande tillskott till Lucid Motors växande utbud av elektriska fordon.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund