Konkurrensutredning mot kinesiska elbilstillverkare

Konkurrensutredning mot kinesiska elbilstillverkare

I ett tal inom EU kommissionen så har det uppdagats att kinesiska elbilstillverkare eventuellt konkurrerar på orättvisa villkor gentemot EU baserade producenter, och därför ska nu en konkurrensutredning sjösattas.

Kinesiska statliga subventioner pressar priser

Under ett nyligen hållet tal av EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, riktades uppmärksamheten mot den europeiska marknaden för elbilar. Hon belyste den snabba etableringen av många kinesiska elbilstillverkare i Europa. Ursula menar att denna expansiva närvaro kan innebära konkurrens på orättvisa grunder. Enligt henne, bidrar statliga subventioner i Kina till att pressa priserna på dessa bilar till sådana nivåer att det rubbar marknadsförhållandena för andra tillverkare.

Konkurrensutredning sjösätts

Som svar på detta, meddelade hon att EU-kommissionen kommer att sätta igång en konkurrensutredning för att granska situationen närmare. Beroende på utfallet av denna undersökning kan det komma att införas extra beskattning för elbilar som tillverkas i Kina men säljs på den europeiska marknaden.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund