Karma presenterar nya modellen Kaveya

Karma presenterar nya modellen Kaveya

Nya Kaveya från Karma Automotive har hela 1196(!) hästkrafter och ska bli bolagets nya flaggskeppsmodell.

1196 kusar under huven

Karma Automotive, en tillverkare känd för sina innovativa elbilar, har nyligen avslöjat en ny spännande modell kallad Kaveya. Denna super-coupé, som presenteras som företagets flaggskepp, är såklart helt eldriven och imponerar med sin enormt kraftfulla prestanda. Under huven på Kaveya hittar vi inte mindre än 1196 hästkrafter och 1720 newtonmeter i vridmoment. Bilen visades nyligen upp i Las Vegas som en fullt fungerande prototyp.

Kaveyas dimensioner är lika imponerande som dess prestanda, med en längd på 4,76 meter, en bredd på strax över två meter, en höjd på 1,25 meter och en hjulbas på 2,71 meter. Den drivs på alla fyra hjulen och trots att den väger 2,4 ton, kan den accelerera från 0 till 100 km/h på bara runt tre sekunder, med en topphastighet på 290 km/h. Den får sin kraft från ett 120 kWh batteripack, vilket ger en räckvidd på upp till 40 mil.

Sugen? Passa på att reservera en

Kunder kan redan nu reservera Kaveya för en handpenning på 10.000 dollar. En instegsversion av Kaveya, med enbart bakhjulsdrift och 543 hästkrafter, förväntas komma under fjärde kvartalet 2025. Den vassaste versionen av Kaveya planeras att lanseras ett år senare. För tillfället finns det inga bilder på bilens interiör.

Utöver Kaveya, har Karma Automotive också teasat en annan modell – Gyesera. Denna eldrivna sedan-modell kommer med något mer ”normal” prestanda och prislapp jämfört med Kaveya. Gyesera erbjuder 598 hästkrafter och 939 newtonmeter, och klarar 0-100 km/h på 4,3 sekunder, med en topphastighet på 217 km/h. Den använder samma batteripack som Kaveya och erbjuder liknande räckvidd. Lanseringen av Gyesera är planerad till slutet av nästa år, men det exakta priset är ännu inte känt. Före Gyeseras lansering kommer en uppdaterad version av den nuvarande modellen Revero att släppas, något som är planerat att ske under nästa års tredje kvartal.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund