Hyundais elektriska pickups har (kanske) fått sina namn

Hyundais elektriska pickups har (kanske) fått sina namn

Det spekuleras nu vilt att de nya namnen på Hyundais elektriska pickup trucks ska heta Ioniq T10 och Ioniq T7.

Inomhusladdning i Sverige inom kort?

Hyundai planerar att introducera elektriska pickupmodeller, med rykten som pekar på två nya tillägg kallade Ioniq T10 och Ioniq T7. Självklart indikerar också namnen bilarnas storlek, där den större modellen, T10, förväntas konkurrera i samma segment som Ford F-150. T7-modellen tros hamna i en storleksklass liknande Hyundais nuvarande fossilbränsledrivna pickup, Santa Cruz.

Lanseringen av dessa nya elektriska pickups kan ske någon gång nästa år eller 2026. Dessutom är det känt att Hyundais systerföretag Kia arbetar på en dieseldriven pickup vid namn Tasman, som även den planeras få en helt elektrisk version framöver. Vi väntar med spänning på mer info i det alltmer konkurrenstäta segmentet av eldrivna pickups.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund