Honda börjar använda Teslas laddkontakt 2025

Honda börjar använda Teslas laddkontakt 2025

Honda har nyligen anslutit sig till den populära laddstandarden NACS (North American Charging Standard), som ursprungligen utvecklades av Tesla. Detta betyder att Honda-elbilar som säljs i Nordamerika kommer att kunna laddas smidigt vid Teslas Supercharger-stationer. 

Första modellen lanseras 2025

Den första modellen som kommer att stödja den nya standarden förväntas lanseras år 2025 och kommer att vara en eldriven SUV som bygger på Hondas egna e Architecture-plattform.Under det kommande året, 2024, kommer Honda att lansera modellen Prologue i samarbete med General Motors. Den här modellen bygger på Ultium-plattformen och kommer att använda CCS (Combined Charging System) som laddstandard istället för NACS.

Adapter planerad för att lösa övergången

För att säkerställa sömlös laddning för befintliga Honda-elbilar vid Teslas Supercharger-stationer arbetar Honda på utvecklingen av en adapter som gör det möjligt att ansluta sig till NACS från CCS. Denna adapter förväntas bli tillgänglig så snart den har lanserats, vilket kommer att ge Honda-förare fler laddningsalternativ och öka tillgängligheten av laddinfrastruktur. Detta steg markerar en ökad samarbetsvilja och interkompatibilitet inom elbilsindustrin, vilket gynnar konsumenterna och främjar övergången till elektriska fordon.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund