Helt eldriven Peugeot 5008 kommer 2024

Helt eldriven Peugeot 5008 kommer 2024

Stellantis bekräftat att Peugeot kommer att släppa en helt eldriven version av sin 5008 i augusti 2024.

70 mils räckvidd

Stellantis finansdirektör Natalie Knight har nyligen bekräftat att nästa generation av Peugeots modell 5008 kommer att lanseras i augusti nästa år. Denna nya version kommer att vara helt eldriven, en betydande förändring för modellen. Den byggs på STLA Medium-plattformen, vilket är en del av Stellantis satsning på elektrifierade fordon. Den förväntas ha en imponerande räckvidd på upp till 70 mil, vilket placerar den i toppskiktet för elbilar vad gäller räckvidd. Utöver den helt elektriska versionen, kommer modellen även att erbjudas som laddhybrid, vilket ger konsumenterna fler valmöjligheter.

Ytterligare modeller 2024

När det gäller designen, förväntas den nya 5008-modellen ha likheter med sitt yngre syskon, Peugeot 3008, som nyligen genomgått en ansiktslyftning. Denna likhet i design understryker Peugeots ansträngningar att skapa en enhetlig och igenkännbar designlinje för sina fordon.

Vidare har Peugeot även planer på att lansera en annan elbil nästa år, nämligen e-408. Detta är ytterligare ett tecken på företagets engagemang i övergången till elektrifiering och erbjuder ännu fler alternativ för konsumenter som söker miljövänliga och innovativa transportlösningar.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund