General Motors elbilar ska bli lönsamma 2025

General Motors elbilar ska bli lönsamma 2025

Mark Reuss, VD för General Motors, uttrycker starkt förtroende för koncernens framtid inom elbilssektorn. Han förutser att General Motors elbilar kommer att vara lönsamma från och med 2025 och framåt, och han tillskriver en stor del av denna framgång till företagets Ultium-plattform.

Ultium plattform ska bidra till lönsamhet

Ultium-plattformen är en helt ny elbilsplattform som har utvecklats från grunden specifikt för elbilar, vilket innebär att den inte tidigare har använts för fordon med förbränningsmotorer och därefter omvandlats. Den här strategin att bygga alla framtida elbilar från General Motors på Ultium-plattformen bidrar till att hålla produktionskostnaderna nere.

När det gäller batterier samarbetar General Motors med LG Energy Solution och Samsung SDI för att säkra battericeller till sina elbilar. De har också ingått avtal om att bygga fyra nya batterifabriker, vilket säkerställer en tillförlitlig och hållbar försörjning av batterier.

Ambitiösa mål

General Motors har satt ambitiösa mål för produktionen av elbilar. Under första halvan av detta år tillverkades 50 000 elbilar, och de planerar att öka produktionen till ytterligare 100 000 innan årets slut. I mitten av 2024 räknar de med att ha tillverkat imponerande 400 000 elbilar, och från och med 2025 planerar de att ha kapacitet att producera en miljon elbilar varje år.

Dessa framsteg och planer visar på General Motors engagemang för att ta ledningen inom elbilsmarknaden och göra elbilar mer tillgängliga för konsumenterna. Det är en spännande tid för den elektriska fordonsindustrin, och General Motors ser ut att vara väl positionerat för framtida framgång.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund