Ford sänker priset på Mustang Mach-E

Ford sänker priset på Mustang Mach-E

Ytterligare en stor biltillverkare som sänker priserna, denna gången är det på Mach-e som Ford väljer att sänka med 155 000 kr.

Fler prissänkningar att vänta?

Tidigare i år så kommunicerade Ford att man hade sänkt priset på sin eldrivna Mustang Mach-E. Nu meddelar biltillverkaren att priset på modellen sänks återigen, och denna gång med ett betydligt större belopp än tidigare. Ford menar att detta är en tydlig utmaning mot resten av marknaden att komma ner i priser för att kunna vara konkurrenskraftiga.

Det nya instegspriset är satt till 539.900 kronor, vilket gäller för instegsmodellen RWD Standard Range, som nu blivit 85.000 kronor billigare. Följande nivå, RWD Long Range, har sänkts med 115.000 kronor och kostar nu 599.900 kronor. Detta pris matchar nu AWD Standard Range som behåller sitt ursprungliga pris. Modellen AWD Long Range upplever den största sänkning på hela 155.000 kronor, med ett nytt pris på 629.900 kronor. Slutligen har toppmodellen GT AWD Long Range sänkts med 115.000 kronor till ett nytt pris på 749.900 kronor.

Ford följer alltså i linje med Tesla och andra tillverkare som allt oftare justerar sina priser. Vad tycker ni, gillar ni att biltillverkare allt oftare justeras sina priser?

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund