Finalisterna i World Car of the Year presenterade

Finalisterna i World Car of the Year presenterade

Kommer Volvos EX30 kunna ta hem förstapriset?

Majoriteten är elbilar

I den senaste upplagan av World Car of the Year har finalisterna nu offentliggjorts, täckande kategorier som World Car Design of the Year, World Electric Vehicle, World Luxury Car, World Performance Car, och World Urban Car. Några av de nominerade bilarna inkluderar BYD Seal, Kia EV9, Toyota Prius, Subaru Crosstrek, Mazda CX-90 och Volvo EX30.

För att en bil ska vara kvalificerad för tävlingen, krävs det att tillverkaren producerar åtminstone 10.000 enheter per år, att bilens pris inte överstiger lyxbilskategorin, samt att modellen är tillgänglig på åtminstone två stora marknader över minst två kontinenter från och med den 1 januari 2023 till den 30 mars 2024. Vinnarna av dessa prestigefyllda utmärkelser kommer att tillkännages under New York Auto Show den 27 mars.

Förra året tog Hyundais IONIQ 6 hem priset. Vilken hade du röstat på?

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund