Electrify America lanserar nytt laddkoncept

Electrify America lanserar nytt laddkoncept

Slipp ladda bilen utomhus med EAs senaste koncept.

Inomhusladdning i Sverige inom kort?

Om du vill ladda din elbil inomhus i Sverige så får du som oftast göra det i vanliga parkeringshus där det kan finnas ett par laddare utplacerade på varje våningsplan. Laddföretaget Electrify America har nyligen tagit fram ett nytt koncept för att ta billaddning in i framtiden. I San Francisco har företaget nämligen pricisinvigt en laddningsanläggning som rymmer 20 snabbladdningsstationer (med kapacitet upp till 350 kW) samt två lounger där besökare kan koppla av medan deras bil laddas. En spanings som vi på Elbilar24 har gjort är att möjligheten att bygga på höjden innebär att fler bilar får plats, vilket såklart är en fördel på vägarna för att ladda så många bilar som möjligt samtidigt.

Det är ett koncept som vi hoppas vi kommer kunna hitta i Sverige i framtiden också, för vem gillar att endast spendera tiden i bilen medans man laddar? Nu kan man istället sitta i en lounge och njuta medan bilen laddas. Stationerna erbjuder såklart dygnet runt övervakning för att öka säkerheten för dem som laddar sina bilar där. Inom loungen finns också tillgång till wifi och automater med snacks för de som önskar något att äta. Det finns också toalettfaciliteter tillgängliga på platsen.

Vad tror ni, kommer vi få se den här typen av laddningshus i Sverige i framtiden?

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund