Elbilsregistreringar når nya rekord i Europa

Elbilsregistreringar når nya rekord i Europa

I augusti nådde elbilar en ny framgång på den europeiska bilmarknaden. De senaste uppgifterna från de europeiska länderna avslöjar att 20 procent av de nyregistrerade bilarna nu är eldrivna – den högsta siffran hittills. Till jämförelse var den siffran bara 11,6 procent samma tid förra året.

Denna positiva trend för elbilar har också lett till en motsvarande nedgång för fordon med fossila bränslen. Både bensin- och dieselbilsregistreringar sjönk med cirka sex procent från föregående år. Laddhybrider visade en liten nedgång och representerade nu 7,4 procent av nybilsregistreringarna.

Å andra sidan har hybridbilar, som har elektrifiering men saknar laddningskapacitet via sladd, sett en uppgång. De svarade för nästan 24 procent av de nyligen registrerade bilarna i Europa.

Totalt sett upplever den europeiska bilmarknaden en uppsving, med en ökning av registreringar med 21 procent jämfört med augusti 2022. Under denna månad registrerades 787 626 fordon i Europa, varav 165 165 var helt eldrivna. Belgien stod ut med den mest anmärkningsvärda ökningen av elbilregistreringar – en imponerande ökning med 225 procent.

Se originalartikeln här: https://elbilen.se/nyheter/ny-milstolpe-for-elbilar-i-europa/

Kalle

Kalle

Karl är redaktör och en av kontaktperosnerna på Elbilar24.se, en svensk webbplats fokuserad på elbil- och tillbehörsmarknaden.

Min expertis sträcker sig över ett brett spektrum av ämnen relaterade till elbilar, inklusive ny teknik, marknadstrender och miljöpåverkan. Jag försöker att bidra med djupgående analyser och artiklar för att utbilda dig som läsare och konsument om det senaste inom branschen

Vi försöker alltid att bidra med regelbundet innehåll som inte bara informerar, utan också engagerar och utbildar våra läsare. Har du några frågor eller feedback till oss så tveka in att höra av dig på, jag ser ser fram emot att höra från dig!