BYD säljer fler bilar än Tesla

BYD säljer fler bilar än Tesla

Gick om Tesla under fjärde kvartalet

Tesla levererar över 1.8 miljoner bilar

Tesla, den välkända amerikanska elbilstillverkaren, fortsätter att göra imponerande framsteg när det gäller antalet levererade fordon. Enligt deras senaste rapport levererade företaget 484.507 bilar under det fjärde kvartalet, vilket är en ökning från 435.059 bilar under föregående kvartal. Detta inkluderar 461.538 enheter av Model 3 och Model Y, samt 22.969 av de övriga modellerna, såsom Model S, Model X och Cybertruck. För hela 2023 levererade Tesla 1,81 miljoner bilar, en uppgång från 1,31 miljoner under 2022, vilket är en imponerande bedrift.

BYD går om Tesla

Trots dessa starka siffror har den kinesiska tillverkaren BYD visat sig vara en ännu starkare konkurrent i elbilsmarknaden. Under 2023 levererade BYD över tre miljoner fordon, varav 1,6 miljoner var elbilar. Även om detta är färre än Teslas totala årsleverans, så ökade BYD sina leveranser markant under det fjärde kvartalet, med 526.409 elbilar, vilket är fler än Tesla under samma period.

Detta skifte på marknaden markerar en betydande utmaning för Tesla, som länge har dominerat elbilsmarknaden. BYDs snabba tillväxt och förmåga att överträffa Teslas leveranssiffror under det fjärde kvartalet är tecken på en alltmer konkurrenskraftig och dynamisk global elbilsmarknad.

Musk får äta upp sina ord

Under 2011, när BYD inte hade kommit så långt kring sin försäljning, reagerade Teslas VD Elon Musk med skratt när han fick frågor om BYD, och kommenterade ”har du sett deras bilar?”. Men skrattar bäst som skrattar sist.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund