BYD har nu tillverkat över 6 miljoner bilar!

BYD har nu tillverkat över 6 miljoner bilar!

Det är en stor milstolpe som BYD har lyckats med på så kort tid, och något ingen annan biltillverkare hittills har gjort!

Först i världen med 6 miljoner NEV bilar

I april förra året tog den kinesiska biltillverkaren BYD ett betydande steg inom bilindustrin genom att helt fokusera på New Energy Vehicle (NEV)-sektorn. Detta innebar en övergång till att endast tillverka laddhybrider, elbilar med räckviddsförlängare och rena elbilar. Detta beslut markerar BYDs engagemang för miljövänligare och mer hållbara transportlösningar.

Den 9 augusti 2022 firade BYD en viktig milstolpe: tillverkningen av fem miljoner bilar som på något sett är eldrivna. Nu har alltså BYD tillverkat sin sexmiljonte NEV. Detta gjorde dem till den första biltillverkaren inom NEV-sektorn som uppnådde denna siffra.

Definitionen i fokus

Till skillnad från andra stora spelare inom bilindustrin, som Toyota och Tesla, har BYD valt en unik inriktning. Toyota passerade 15 miljoner tillverkade elektrifierade modeller 2020, men deras fokus har varit på självladdande hybrider, vilket skiljer sig från BYDs NEV-fokus. Å andra sidan specialiserar sig Tesla på helt eldrivna modeller och räknar med att passera sex miljoner tillverkade bilar i början av nästa år.

En av de modeller som har bidragit till BYDs framgång är laddhybrid-suven Fang Cheng Bao Leopard 5. Denna modell började levereras under den aktuella månaden och har varit avgörande för att företaget skulle nå sin senaste milstolpe. Med sin fortsatta satsning på NEV-sektorn positionerar BYD sig som en ledande aktör inom framtidens fordonsteknik och hållbar mobilitet.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund