BYD får kämpa när det svänger i älgtestet

BYD får kämpa när det svänger i älgtestet

BYDs Han tar sikte på att stå sig starkt mot konkurrenter som BMW i5 och Mercedes EQE. Åtminstone teoretiskt levererar den väl, och visar upp snabbare 0-100-tider än sina tyska motparter, medan den samtidigt erbjuder fyrhjulsdrift.

Snabb rakt fram, men desto sämre i svängar

Men hastighet är inte allt; en bil måste också kunna hantera kurvor med precision. I ett nyligt älgtest visade det sig dock att Han-modellen släpar efter i detta avseende. Testföraren drar en liknelse med en Scalextric-leksaksbil när han beskriver bilens respons – den är entydigt ”på” eller ”av”. Detta kan göra det problematiskt att manövrera bilen, särskilt i en konbana där precision och respons är avgörande.

För er som är nyfikna finns det mer att utforska inom BYDs sortiment och vi ser fram emot fler uppdateringar från det hypade bilmärket!

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund