Automatiska billaddare snart här

Automatiska billaddare snart här

En ny teknik från Volkswagen gör att du inte kommer behöva vara speciellt engagerad när det är dags att ladda bilen.

Löser ytterligare ett elbilsproblem?

För ett par år sedan rapporterades det att Volkswagen var i färd med att utveckla en robotteknik för att ladda elbilar. Planen var att dessa nya laddrobotar skulle introduceras på en bensinstation i San Francisco redan i 2024. Electrify America, ett dotterbolag till Volkswagen, har i samarbete med Stable Auto, planerat att etablera en laddningsstation där robotarmar automatiskt ansluter till och laddar din elbil utan att du behöver göra någonting. När bilen är fulladdad kommer kommer en robot flytta bilen till en parkeringsplats där du sedan kan hämta den när det passar dig.

Laddningsstationerna vid dessa automatiserade faciliteter kommer att vara utrustade med batteriladdare som har en kapacitet på 150 kW. Den allra första av dessa automatiserade laddningsstationer är planerad att tas i drift i San Francisco tidigt senare i år.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund