År 2030 kommer två tredjedelar av all bilförsäljning bestå av elbilar

År 2030 kommer två tredjedelar av all bilförsäljning bestå av elbilar

År 2030 tar elbilen på riktigt över! Det är i en ny studie som nu visar att vi inom en snar framtid kommer se fosilbilen kasta in handduken mot elbilen.

Ny undersökning visar på tronskifte i närtid

En ny studie från Rocky Mountain Institute (RMI) pekar ut 2030 som det avgörande året då elbilen kliver fram i rampljuset. Redan från nästa år förväntas priset på en elbil jämföras med det på en traditionell bil med förbränningsmotor. Kommer vi fram till 2030, förutspår RMI att hela två tredjedelar av global bilförsäljning kommer att representeras av elbilar.

Batteripriset bakom skiftet

En av huvudanledningarna till denna omställning är det fallande priset på batterier. Under föregående år låg batteripriset på 151 dollar per kWh. Men om endast sju år förväntas detta sjunka markant till ett spann mellan 60 och 90 dollar. Det är värt att notera att batterierna för närvarande utgör cirka 40 procent av den totala kostnaden för en elbil, vilket understryker betydelsen av dessa prisförändringar för den bredare elbilsindustrin.

Alexander Nathanaelsson

Alexander Nathanaelsson

Alexander är en av grundarna till Elbilar24 och redaktionellt ansvarig för allt innehåll, där fokuset ligger på att informera våra läsare om allt inom elbilsbranschen. Bakgrunden till Elbilar24 är att jag själv letade efter en plats där jag kunde lära mig det jag behövde om elbilar inför ett bilköp, men hittade ingen plattform som täckte alltifrån bilar, till information om regler och riktlinjer samt tillbehör. Så tillsammans med 3 vänner grundade vi Elbilar24 så att du som konsument ska kunna hitta allt det du behöver, som privatperson, företag eller bostadsrättsförening på ett och samma ställe.

Det är därför vi på Elbilar24 skriver, utbildar och jämför allt inom elbilar. Då elbilsmarknaden utvecklas i raketfart är det viktigt att hålla sig uppdaterad på nyheter och förändringar i branschen, som till exempel hur avdrag för en elektrisk tjänstebil görs när man laddar hemma eller vilka kostnader som är subventionerade när man installerar en laddbox. Att du sen kan köpa tillbehören genom oss ser vi som ett plus för dig som kund