Fisker Elbil

Fisker Elbil

Fisker Inc. är ett amerikanskt företag specialiserat på design och tillverkning av elbilar. Bakom företaget står Henrik Fisker, en välkänd bilformgivare av danskt ursprung som har ritat flera framstående bilar.

Laddare som passar Fisker Elbilar

Bäst laddboxar till Fisker Elbilar

  1. Charg Amps Aura 22kw
  2. Charge Amps Dawn 22kw
  3. Garo Entity 22kw
  4. Zaptec PRO 22kw
  5. Zaptec 22kw
  6. Easee 22kw
  7. Charge Amps Halo 11kw

Grundandet av Fisker Automotive

Fisker Inc. ska inte förväxlas med Fisker Automotive, som Henrik Fisker grundade 2007. Fisker Automotive introducerade Fisker Karma, en av de första lyxplugin-hybriderna på marknaden. Trots en stark inledande reaktion på bilens design och koncept, stötte företaget på ekonomiska svårigheter och leveransproblem. Fisker Automotive gick i konkurs 2013.

Ny Start med Fisker Inc.

Efter konkursen av Fisker Automotive, grundade Henrik Fisker Fisker Inc. år 2016. Med detta nya bolag var hans vision att skapa hållbara och innovativa elbilar. Bolaget satsade stort på ny teknik, bland annat med forskning kring fasta tillståndsbatterier, som lovade högre kapacitet och snabbare laddningstider.

Utmaningar och Framtidsvisioner

Liksom många andra elbilstillverkare har Fisker stött på utmaningar, bland annat konkurrens från etablerade biltillverkare och uppstickare, samt tekniska och finansiella utmaningar. Trots detta har Henrik Fisker och hans team en tydlig vision om att fortsätta driva innovation inom elbilssektorn och att bidra till en mer hållbar transportframtid.

Elbilsmodeller från Fisker

Fisker Ocean

Fisker Ocean

SUV

En av de mest uppmärksammade modellerna från Fisker Inc. är Fisker Ocean, en eldriven SUV som presenterades som ett svar på växande intresse för både elbilar och SUV-segmentet. Fisker Ocean marknadsfördes med miljövänliga material och avancerade teknologiska funktioner.

Fisker pear

Fisker Pear

City

Fisker PEAR designades som ett fordon för framtidens mobilitet snarare än som en traditionell bil. Den riktar sig till globala invånare och kreativa stadsbor. Med sitt futuristiska och avskalade designkoncept förenar den hållbarhet, teknologi och estetik på ett sätt som går bortom vanliga marknadskategorier.

Fisker Alaska

Fisker Alaska

Pickup

Fisker Alaska är en hel-elektrisk pickup med fyra dörrar som kombinerar avancerad teknik med kraft och mångsidighet. Designen av Fisker Alaska framstår som djärv och uttrycksfull.

Fisker Ronin

Fisker Ronin

GT

Fisker Ronin är den första GT-sportbilen i världen som är helt elektrisk, har fyra dörrar och en cabrioletversion. Dess design är estetiskt tilltalande med sofistikerade och dynamiska linjer.

ModellRäckvidd (km blandad körning)Pris
Fisker Ocean707 kmFrån 450 000 kr
Fisker Pear500 kmFrån 320 000 kr
Fisker Alaska550 kmFrån 500 000 kr (est)
Fisker Ronin1 000 kmFrån 4 200 000 kr (est)

Slutord

Från grundandet av Fisker Automotive till lanseringen av nya modeller under Fisker Inc, har Henrik Fiskers resa inom bilindustrin varit fylld med både framgångar och prövningar. Med en stark tro på elbilens framtid och en outtröttlig strävan efter innovation, fortsätter Fisker att forma bilindustrins elektriska landskap.